S*Carpe Feline's

Omplacering

När en trotjänare ändå måste flytta...

När man är uppfödare är det inte alltid man kan ha kvar de katter som man använt i sin uppfödning, orsakerna kan vara många. En hane jag sparat för några parningar kanske behöver mer uppmärksamhet än jag kan ge honom och då behövs ett nytt hem där han får det. Det kan vara en kastrerad avelshona som misst sin rangordning och nu skapar osämja i gruppen istället, då behöver hon komma till ett hem där hon får vara 'högsta hönset'! Det är även så att eftersom katter inte är flockdjur så mår de bättre om de kan vara i en mindre grupp, ensamna eller bara två katter.

Då mina katter är vana att vara flera så ser jag gärna att de har en kompis i sitt nya hem, maine coonen är dessutom en ganska sällskaplig katt som verkar trivas när det finns sällskap, antingen i form av en annan katt eller en hund som tycker om katter.

En omplaceringskatt är inte gratis men är dock betydligt billigare än en kattunge, en del av priset kan vara att köparen betalar de hälsotester som ska göras framöver på den tidigare avelskatten.

Ring gärna om ni funderar på att ta hand om en omplaceringskatt!

Senast uppdaterad: 2015-06-09